Mediterranean Food Week

01 - 04 Iunie 2009

Mediterranean Food Week In perioada 01-04 Iunie, la restaurantul Times ai sansa de a profita de aromele originale ale bucatariilor greaca, italiana, franceza  si spaniola , toate reunite sub un singur eveniment: Saptamana Culinara Mediteraneana. O veritabila croaziera printre experientele culinare ale unora dintre cele mai apreciate bucatarii europene, Saptamana Culinara Mediteraneana va   

Cu istorie diferit?, cu moduri de gândire ?i religii diverse, cu limbi ?i obiceiuri variate, ??rile mediteraneene au ceva în comun. Chiar dac? istoria ?i condi?iile geografice au diversificat obiceiurile ?i tradi?iile culinare, acolo exist? un element indispensabil care une?te buc?t?riile, oamenii ?i d? sens s?rb?torilor ?i tuturor momentelor importante din jurul mesei. E simplu… uleiul de m?sline. Acest lichid auriu cu reflexii verzi, sclipitoare este elementul care ?ine la un loc toate buc?t?riile mediteraneene.

ITALIA.
Chiar dac? Italia are 8.000 de km de coast?, este caracterizat? de condi?ii climatice foarte diverse.High quality the best and most fashionable replica watchescartier replica watches online of the replica watches store. Nordul muntos st?pânit de Alpi posed? un climat dur, marcat de temperaturi sc?zute la în?l?imi ?i de precipita?ii în câmpia Po care se deschide în mare. saptamana culinara mediteraneanaZona central? ?i meridional? posed? un climat mult mai cald ?i mai uscat, fiind traversat? de un lan? muntos de mici dimensiuni, ce alterneaz? cu zone de câmpii. Aceste dou? zone sunt sursa alimentar? cea mai important?. În nord, g?sim cei mai mari cresc?tori de bovine ?i produc?ii importante de lapte, unt, brânzeturi ?i carne. Câmpia Po permite dezvoltarea culturilor de orez, a legumelor ?i a fructelor. De aceea risotto, sosurile pe baz? de unt, smântân? ?i brânz? sunt foarte r?spândite ?i iubite în aceast? zon?. Culturile de grâu au permis dezvoltarea tradi?iilor pastelor f?inoase, fiecare zon? central? ?i meridional? revendicându-?i anumite specialit??i. Sunt tradi?ionale atât pizza, cât ?i bruschetta, o bucat? mare de pâine frecat? cu usturoi, uns? cu ulei ?i trecut? prin cuptor, servit? împreun? cu ro?ii ?i brânz?. Chianti, asti spumante, valpolicella sunt câteva dintre vinurile specifice zonei.High quality the best and most fashionable cheap replica watchesreplica cartier online of the replica watches store. De la Roma, cu cât ne îndrept?m spre sudul peninsulei, climatul devine din ce în ce mai uscat ?i mai arid. Pozi?ionarea central? a acestui ora? îi permite s? iubeasc? atât mânc?rurile cu orez, cât ?i legumele. Spre sud, buc?t?ria devine din ce în ce mai tradi?ional?, îndep?rtându-se de influen?ele europene. G?sim pizza Napoletana, iubit? în ora?ul care i-a dat numele, dar în esen?? este un alt mod de a folosi ceea ce a dat natura, altfel decât sub form? de paste. “A l’arrabiata” (înfuriate) sunt pastele tradi?ionale zonei, cu ardei iute ?i piper de Cayenne. Nu trebuie uitat desertul pe baz? de brânz? proasp?t?, ricotta, amestecat? cu vanilie, scor?i?oar? ?i zest de portocal?.

SPANIA.
Poate ?ara cu cea mai mare diversitate a peisajului, dominat? la nord de Pirinei, uscat? ?i arid? în sud, Spania înregistreaz? influen?ele tradi?iilor popula?iilor care s-au succedat de-a lungul istoriei. Începând cu fenicienii ?i apoi cu romanii ?i cartaginezii, buc?t?ria spaniol? a fost cel mai mult influen?at? de arabi. Poate la fel de mult ca ?i arhitectura. saptamana culinara mediteraneanaArabii sunt cei care au dezvoltat culturile de m?slini, de orez ?i de migdale, au folosit condimente precum chimenul, scor?i?oara ?i ?ofranul, au adus din Orient vinetele ?i au cultivat gustul pentru amestecul de dulce ?i s?rat, în aceea?i farfurie. Prin Spania, dup? 1492, au intrat în buc?t?ria ??rilor mediteraneene culturile aduse din Lumea Nou?: ro?iile, ardeii dulci ?i ardeii iu?i, cartofii sau porumbul.High quality the best and most fashionable cheap replica watchescartier replica online of the replica watches store. Ca în toate ??rile mediteraneene, aici g?sim o mare varietate de legume în alimenta?ie. Ca efect al climatului dulce, Spania este supranumit? “Gr?dina Europei” datorit? variet??ii de legume proaspete cultivate ?i exportate, dar ?i pentru produc?ia de legume uscate ?i fructe (struguri, piersici, pepeni, rodii, prune, citrice). Sc?ldat? de apele m?rii, Spania ofer? o mare varietate de pe?te ?i fructe de mare sau crustacee ?i scoici. Spaniolii iubesc la fel de mult ?i carnea, din care fac mezeluri delicioase: jambonul crud, salamurile sau celebrii “chorizo”, a c?ror re?et? variaz? de la regiune la regiune. Mielul de munte, iedul sau ra?a sunt c?rnuri apreciate, mai ales când sunt preg?tite la gr?tar sau în cuptor, al?turi de condimente tradi?ionale. Carnea de pui, porc sau iepure este foarte des folosit?. Nu trebuie uitate ciolanele de porc. Buc?t?ria spaniol? din Sud este tipic mediteranean?, folosind în mod frecvent uleiul de m?sline, pe?tele, crustaceele ?i o mare varietate de legume. În Nord se simt influen?ele buc?t?riei occidentale, mult mai bogat? în carne, mezeluri ?i gr?simi animale.

GRECIA.
?ara contrastelor, acolo unde se întâlnesc albastrul cerului ?i albul imaculat al satelor pitore?ti, Grecia are o buc?t?rie ale c?rei r?d?cini se pierd în istorie. Trebuie spus c? ?i la Roma, în timpul Imperiului, buc?t?ria greceasc? era cea mai apreciat?. saptamana culinara mediteraneanaAflat? la r?scrucea drumurilor dintre Orient ?i Occident, întâlnim influen?e venite din Asia Mic?: cafeaua greceasc? (sau turceasc?), patiseria pe baz? de miere ?i migdale. Se întâlnesc influen?e vene?iene în zona de vest sau venite din Orientul Apropiat o dat? cu schimburile comerciale. În buc?t?ria tradi?ional? se g?sesc foarte multe legume proaspete, dar ?i legume uscate: maz?re, fasole, linte. Plecând de la renumita salat? greceasc?, ce are la baz? ro?ii, ardei ?i feta, salata de vinete, s?rm?lu?ele în foi de vi?? umplute cu orez ?i pân? la moussaka-ua de vinete, legumele sunt mereu prezente în buc?t?rie, asezonate cu... uleiul de m?sline.High quality the best and most fashionable replica watchesreplica watches online of the replica watches store. Aici, uleiul de m?sline poart? eticheta unei buc?t?rii simple ?i savuroase. Grecia este ?ara cu cel mai mare consum de ulei de m?sline pe cap de locuitor - 19 litri pe an; trebuie s? mai spunem c? m?slinul a întâlnit în Grecia un climat care îi convine perfect, cu veri calde ?i ierni blânde. Deserturile ?i patiseria ocup? un loc important în buc?t?ria greceasc?. Pr?jiturile sunt tot timpul prezente pe mese, marcând s?rb?torile din familie ?i pe cele religioase, au la baz? f?inuri, zah?r, fructe uscate ?i oleaginose, dar s? nu uit?m ?i mierea ce d? o not? oriental? dulciurilor.

Vino cu prietenii (grupuri de minim 6 persoane)  si poti beneficia de 10% reducere la meniul Mediteranean.  

inkjet paper cheap inkjet paper inkjet paper for photos best inkjet paper online inkjet paper inkjet photo paper inkjet paper for printer wholesale inkjet photo paper

Noutati

Nu sunt stiri.






Abonare la newsletter